Implantaten


Wat is dat nu precies?
WAT IS EEN IMPLANTAAT?

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Let op niet voor iedere tand wordt een implantaat geplaatst. Het volstaat (voor het dragen van een gebitsprothese) slechts 2, 3 of 4 implantaten te plaatsen.

EEN IMPLANTAAT IS SCHROEFVORMIG

en gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk implantaat materiaal waar bot aan vast groeit. Met een doorsnee van ongeveer vier millimeter en een lengte variƫrend tussen de 8 en 16 millimeter wordt het implanteren van kunstwortels al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw toegepast. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt, als deze is vastgegroeid, houvast aan uw gebitsprothese. Implantaten worden vaker in de onderkaak als de bovenkaak geplaatst doordat de onderkaak harder slinkt en dus ook het ondergebit veelal los zit.DE BETROUWBAARHEID VAN IMPLANTATEN

is door uitgebreid klinisch en wetenschappelijk onderzoek aangetoond. De laatste tien jaar is de kwaliteit van het materiaal zo verbeterd en de prijs gedaald. Doormiddel van de prijs/kwaliteit verhouding zijn zorgverzekeraars bereid een implantaat voor een gebitsprothese (middels een begroting) grotendeels te vergoeden.